| contact | nl | en
Naar blog overzicht

In between projects

Momenteel zit ik op de bank, zowel letterlijk als figuurlijk. “In between projects” zoals dat heet. Maak ik me zorgen? Absoluut niet, ik heb geduld leren hebben – wachten op de juiste match.

Wel denk ik vandaag na over de afgelopen drie jaar. Hoe het gelopen is, de goede en minder goede kanten. Het was een emotionele rollercoaster, soms leidend tot oeverloos lijkende discussies. Ik wou namelijk altijd lopen voordat ik kon stappen.

Ik denk dan ook aan de progressieve interne gesprekken, het samen zijn + samenzijn en het samen zoeken. Ik denk na over waarom ik sta waar ik nu sta, wie ik nu eigenlijk ben en stel me de vraag: “Heb ik leren stappen?”

Nederland boven

Ik ben, van bij de start, een financial professional. En ook een typische Nederlander: recht-door-zee, hart op de tong, niet bang om te klagen – ook als het eigenlijk niet zo erg is. Ik heb vandaag mijn gevoelens en gedachten zo objectief mogelijk neergeschreven. Ik hoop gewoon andere “zoekende” mensen te bereiken en ze te vertellen waarom Dixon & Company het juiste bedrijf was, is en zal blijven voor mij.

The start

Het is een warme dag op 1 juli 2016 en ik heb juist mijn contract ondertekend bij Dixon & Company. Ik heb gesproken met alle managers van Dixon & Company. Al willen ze nooit zo genoemd worden – het zijn collega’s. Tussen de mensen, niet erboven. Twee jaar verder in de tijd is de Dixon-groep hard gegroeid. Collega’s zijn doorgegroeid, Dixon Engineering is erbij gekomen, en ik geloof dat bijna elke afdeling inmiddels 2x zo groot is.

Ik werd onderdeel van het groeiverhaal van Dixon, en in het bijzonder van het groeiverhaal van Dixon Project Solutions.

Cherrypicking

Ik heb een bijzonder gevoel over Dixon & Company. Twee jaar geleden sprak Koen, manager van Dixon Project Solutions, over project consulting. Dixon werkt al jaren met onafhankelijke Interim Managers maar ze wilden ook een interne divisie oprichten. Mannen en vrouwen die “best-of-the-class” zijn, geen focus op kwantiteit maar op kwaliteit – cherrypicking. We spraken open over ideeën hierover en inmiddels zijn er een tiental Dixon project consultants opgestart, stuk voor stuk toppers.

Passionately personal

Dixon is bijzonder voor mij, want ”what you see, is what you get”. Er zijn geen dubbele agenda’s of geheimen. Je leert elkaar kennen zowel zakelijk als privé. Er wordt gezocht naar de mens achter de persoon en het waarom. Elkaar begrijpen, ontdekken waaróm je iets denkt of vindt is belangrijk dan wat er goed of fout aan zou zijn. Ik vond er altijd een luisterend oor, ongeacht de drukte of de hectiek van de dag, bij eender wie je ook spreekt binnen de groep.

Het is dan ook een van de sterkste Dixon kernwaarden: passionately personal.

Voor mij is het altijd de belangrijkste geweest. Ik werd hier innerlijk heel kalm van, zo open kon ik nooit eerder zijn met een werkgever. Mijn onrust verdween doordat ik begrepen werd. Doordat ik erachter kwam dat het normaal is om over je carrière te twijfelen.

Bijleren

 Ik startte bij Dixon Project Solutions met de ambitie om binnen 2 jaar finance manager te zijn, binnen 5 jaar senior, en binnen 10-15 jaar CFO.

Stapsgewijs werkten we samen aan onze toekomst en deze doelen. We spraken erover, planden relevante trainingen en relativeerden. We organiseerden sessies op kantoor met de andere consultants om van elkaar te leren. Testen zoals “PPA” en “Insights” gaven nieuwe inzichten. Ik werd afgeremd als ik weer eens wou lopen en ik werd op gang geholpen wanneer ik het nodig had.

Geleidelijk aan kwamen we tot de conclusie dat ik niet binnen finance alleen wou blijven werken maar dat projectmanagement me meer aantrok, crossdepartment. Ik ben namelijk meer generalist dan specialist. Ik vind alle E2E trajecten interessant en voor optimalisatie vatbaar.

Dat was geen probleem. We zochten projecten die me hierbij konden helpen. Intern staan ‘jij’ en ‘jouw ontwikkeling’ gedeeld op nummer 1. Immers, jij bent het gezicht van Dixon bij de klant. Maar wel met gezond verstand, altijd de beste oplossing voor iedereen zoeken. Open zijn naar elkaar maar ook naar de klanten. Stuk voor stuk waren mijn projecten bij topbedrijven, marktleiders, multinationals. Binnen hevig veranderende omgevingen, zoals ik het graag heb en zoals ik ook van meest toegevoegde waarde ben voor de klant.

Entrepreneurship

In januari 2018 sprak ik voor het eerst over zelfstandige worden. Niet omdat ik ongelukkig was, wel omdat mijn privé veranderd is. En omdat ik een eigen “Dixon” wil zijn. Niet qua bedrijfsstructuur of bedrijfsactiviteiten maar in de bedrijfskernwaarden. Openheid, betrokkenheid, luisteren en “gewoon” zoeken naar wat voor alle betrokken partijen de beste oplossing is.

Ik heb dus leren “stappen”!

Thank you!

Bedankt om te zijn wie jullie zijn. Om er altijd te zijn. Om te zoeken naar constante verbetering en om ook zelf te durven reflecteren. Om mij te laten reflecteren.
En bovenal: BEDANKT om mij gewoon mijzelf te laten zijn! Ik kijk uit naar het moment dat onze wegen elkaar weer kruisen.

Geschreven door Bart (ex-Dixon Project Solutions Consultant)