| contact | nl | en
Naar blog overzicht

Over Zondag.

Zondag. Er zijn zo van die zondagsrituelen.

Ooit een heilige dag voor velen, eerst hoogmis, dan koffiekoeken – vandaag een dag waarop we onze reset knop induwen en helemaal ons dingen kunnen doen met familie en vrienden, voor we maandag weer een versnelling hoger moeten schakelen. Iedereen heeft zijn/haar vaste zondagsrituelen.

Zondag, rustdag, je-mag-het-gras-niet-afdoen-dag. Ze zeggen niet voor niets ‘easy like Sunday morning’.

 

Zondag, josdag

Voor mij is zondag een dag zonder jengelende wekker, die al 5x per week mijn zoete dromen doorprikt. Zondag is de dag om met een double shot kokos latte op het gemak wakker te worden, terwijl lief naar de bakker gaat. Samen lekker lang ontbijten, een kruiswoordraadsel in de Standaard weekendeditie oplossen, een boek erbij. Niks moet, alles mag op zondag. Wat kijken we straks op Netflix, schatje?

Maar geen leesvoer of Netflix op zondag 19 augustus 2018. Een dag waar ik desondanks al even naar uit keek. Ik had samen met Guy al heel wat voorbereidingen getroffen voor deze dag: verschillende locaties bezocht, menu’s besproken en pintjes voorgeproefd, allemaal ter voorbereiding van de Dixon-dag. Dixon-dag of familiedag of Family Day. Het concept is simpel: Dixonites en hun +1/2/3/4/… maar vooral ook lekker eten en drinken, samen… en dat op die heilige zondag.

Elke Dixonite kreeg dus de uitnodiging om zijn/haar zondagse ritueel ‘op te offeren’ om collectief kennis te maken met de specialiteiten van Ga Nord en om de collega’s eens in een ander daglicht te zien.

Prangende vragen in de weken ervoor: what to wear? Hakken of sneakers? Hemd of T-shirt? Mag ik ook wat later komen, of wat vroeger, of… Het was dus voor iedereen even zoeken hoe we dat zondagse ritueel gingen doorbreken en laten infiltreren door weekrituelen.

Maar wat een dag! Een grijze ochtend werd opgevrolijkt met een vrolijke noot van Thomas. We stonden er kort bij stil dat niet iedereen de luxe heeft om van dergelijke zondagen te genieten met een kort intermezzo van Theo Vaes van Armen Te Kort. Nadien volgde lekker eten en nog voor het dessert brak de zon door boven Park Spoor Noord. Voor de kids (en mezelf) waren de watersprieten de highlight. Voor mijn lief, die deze ochtend niet naar de bakker was gestuurd, waren het de Vedettjes op het terras en het gezelschap, want hij had in het lief van Annelies wel een gesprekspartner gevonden.

 

En zo vloog zondag 19 augustus voorbij. Een topdag, en daar verbreek ik met plezier mijn zondagsrituelen voor, of misschien kan dat ene weekend in augustus altijd familiedag voor de Dixonfamilie zijn en ontstond er deze augustus een splinternieuw zondagsritueel?

Geschreven door Sanne Van Ransbeeck