| contact | nl | en

Dixon Drive – Discover your colour.

Insights Discovery is een krachtige methode om via zelfinzicht en inzicht in anderen te komen tot optimaal presteren. Door jezelf en anderen beter te begrijpen slaag je er in om beter met elkaar af te stemmen en verbinding te maken. Dit creëert een werkomgeving waarin vernieuwing, creativiteit en productiviteit floreren. Met Insights Discovery investeert u in uw mensen en geeft u hen duurzame handvaten om beter met elkaar samen te werken.

Het werk van psychoanalyticus Carl Jung ligt aan de basis van Insights Discovery. Zijn persoonlijkheidstypologie werd vertaald naar een heldere en toegankelijke kleurentaal: vurig rood, stralend geel, zacht groen en helder blauw. Elke kleur vertegenwoordigt een bepaald voorkeurgedrag, een natuurlijke manier van denken en communiceren.

Workshop

Wat bereikt u met Insights Discovery?

Persoonlijke Effectiviteit

Persoonlijke effectiviteit

Iedereen heeft elke kleur in zich. Je unieke persoonlijke stijl is het resultaat van de mate en volgorde waarin je elke kleur inzet gedurende je dagelijks functioneren. Elke persoon kan aan kracht winnen door dit kleurgebruik te herkennen, te waarderen en te benutten. Het Insights profiel geeft een uitgebreid beeld van jouw kleurencombinatie. Deze inzichten vormen de bouwstenen voor persoonlijke ontwikkeling. Bouwstenen die, gekoppeld aan aantal effectieve strategieën je professionele doeltreffendheid aanzienlijk verhogen.

Team Effectiviteit

Team effectiviteit

Via een interactieve workshop leer je gedragsvoorkeuren van je collega’s en teamgenoten te (h)erkennen en hier gaan we verder mee aan de slag. De workshop biedt een unieke, inspirerende aanpak die uw medewerkers stimuleert om het beste uit zichzelf en hun collega’s te halen. Teamleden krijgen concrete tools en technieken om optimaal te communiceren en effectiever te functioneren binnen het team maar ook daarbuiten.

What we offer

Dixon Drive.

Bedrijven van morgen moeten vandaag de keuze maken om talent te engageren en te ontwikkelen, om mensen te motiveren en te boeien, om samen te groeien. Die keuze vraagt een volgehouden inspanning. Die keuze vraagt een sterk werkgeversmerk en een performant HR-beleid. Dixon Drive wil bedrijven en organisaties duurzaam adviseren en ondersteunen op vlak van talent management, talent ontwikkeling en talent engagement. Dixon Drive brengt jouw HR beleid mee aan het stuur van je organisatie. Via ons Insightstraject zet je volop in op persoonlijke en team ontwikkeling, zodat de drive van jouw medewerkers helemaal goed zit.

Insights Traject

Het Insights traject

Dixon drive begeleidt u stap voor stap door het ‘Insights Discovery’ traject. Voorafgaand aan een individuele coachgesprek of een teamworkshop vult u een online vragenlijst in (duurtijd max 20 min). Op basis van uw antwoorden wordt er een uitgebreid persoonlijk Insights Discovery® Profiel gegeneerd. Dit profiel geeft inzicht op je eigen voorkeursstijl en biedt aanknopingspunten voor uw verdere persoonlijke ontwikkeling. Het profiel bevat gedetailleerde en treffende omschrijvingen van je kwaliteiten, ontwikkelingspunten, blinde vlekken en zelfs management- en verkoopsstijl.

Individueel Coachgesprek

Individueel coachgesprek

Tijdens een persoonlijk gesprek van 1,5 tot 2 uur wordt jouw eigen profiel toegelicht en krijg je inzicht in hoe jouw profiel op een succesvolle wijze kan bijdragen aan je persoonlijke en professionele effectiviteit. Je krijgt handvatten aangereikt waar je direct mee aan de slag kan. Als eigenaar van je persoonlijk ontwikkeltraject neem je zelf ook actuele uitdagingen mee in het gesprek. Deze worden gekoppeld aan je profiel om zo op het einde van elke sessie tot een concreet persoonlijk actieplan te komen.

Team Workshop

Team workshop

Een tweede werkvorm is een teamworkshop waarin zowel het persoonlijk profiel van elke deelnemer als ook het teamprofiel wordt toegelicht. Aan de hand van feedbackgesprekken en interactieve oefeningen zetten we in op het verbeteren van interacties en onderlinge relaties. Deze workshop zorgt er voor dat teams effectiever samenwerken, mensen beter leiding geven, medewerkers flexibeler reageren verandering en zich sterker verbonden voelen met elkaar en de organisatie.

Contact our team

E: drive@dixon.be

T: +32 472 52 12 14